Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko pieczone na ostro z talarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata udka

udka kurczaka 2 sztuki
oliwa 5 łyżek
cebula 1/2 sztuki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/3 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat szczypta

Marynata talarki

ziemniaki 5 sztuk
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1/3 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udko pieczone na ostro z talarkami

Udka umyć. Przełożyć do miski.
Cebulę obrać, posiekać w pióra.Dodać do udek. Następnie w miseczce połączyć wszystkie składniki marynaty do udek z oliwą z oliwek. Dokładnie wymieszać, polać udka i wstawić wszystko do lodówkina około 2 godziny.
Ziemniaki obrać i pokroić w talarki. Przełożyć do miski. Posypać przyprawami i polać oliwąz oliwek. Pozostawić w lodówce także dwie godziny.
Po tym czasie dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć na nie kurczaka oraz ziemniaki. Piec w 170-180 stopniach przez około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak