Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z wątróbką w sosie pomidorowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 300 g
makaron świderki 200 g
cebula 1 szt
pomidory 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
bazylia szczypta
oregano szczypta
sól i pieprz szczypta
oliwa 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z wątróbką w sosie pomidorowym

1. Wątróbkę oczyszczam z błonek. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na oliwie podsmażam wątróbkę razem z cebulą.

2. Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie. Odcedzam.

3. Ugotowany makaron dodaję do podsmażonej wątróbki. Mieszam.

4. Do wątróbki i makaronu dodaję obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz koncentrat. Mieszam i duszę około 5 minut.

5. Potrawę doprawiam do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ice cubes 10.02.2016 14:55
Zaskakujące połączenie :)
wyattearp 10.02.2016 12:28
smakowita wątróbka
Megg 10.02.2016 11:55
super smaczne danie
Motorek 10.02.2016 08:28
fajny pomysł
Maridka19 10.02.2016 07:52
Też robię takie jedzonko i jest bardzo smaczne .
Mniam 10.02.2016 07:26
Świetny pomysł na wątróbkę. Z chęcią skorzystam z przepisu.
kd045 09.02.2016 21:36
Wygląda smakowicie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak