Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki po turecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

naleśnik

jajko 2 szt
mleko 1 szklanka
mąka pszenna 2 szklanki
oregano 2 łyżeczki
sól

sos

mięso mielone wołowe 0,5 kg
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
serek homogenizowany 1 kubeczek
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki po turecku

Składniki na naleśniki zmiksować i usmażyć cienkie placki na natłuszczonej patelni.
Cebulę pokroić w cienkie piórka i zeszklić na oleju. Dodać mięso i podsmażyć. Gdy będzie gotowe dodać koncentrat pomidorowy i przyprawę Gyros. Serek homogenizowany połączyć z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, a następnie dokładnie wymieszać. Nałożyć farsz na naleśniki i dokładnie rozsmarować na całej powierzchni, po czym zwinąć. Tak przygotowane naleśniki polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak