Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony w warzywach

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 szt.
ogórek zielony 1 szt.
marchewka 2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
cytryna 1 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony w warzywach

Wykonanie:
Pstrąga umyć, oczyścić i posolić. W międzyczasie pokroić drobno warzywa. Rybę ułożyć na foli aluminiowej, obłożyć warzywami z zieleniną, posypać wiórkami masła, całość zawinąć i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Upieczonego pstrąga skropić sokiem z cytryny i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 11.02.2016 09:51
pyszna rybka
Motorek 09.02.2016 09:14
uwielbiam taką rybkę
Krzysztof15 09.02.2016 08:18
bardzo smaczny
Franciszek 09.02.2016 01:17
dobra rybka
JulkaTomeczek 08.02.2016 22:31
Pyszna rybka
2milutka 08.02.2016 22:09
Apetyczna i zdrowa propozycja
Renataj 08.02.2016 21:37
Apetyczna propozycja na smaczny obiad:)
pestka 08.02.2016 20:52
pyszny obiad
gosia1988 08.02.2016 19:39
pyszności tak przyrządzona rybka
cukiereczek 08.02.2016 19:30
Lubię taką rybkę
Łukasz15 08.02.2016 19:07
Musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak