Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym

5.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na pastę jajeczną z majonezem, chrzanem, szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym. Pyszna pasta na śniadanie do kanapek lub tortilli.

Składniki:

jajko 6 sztuk
ogórek kiszony 3 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
szczypiorek 1/2 pęczka
chrzan tarty 2 łyżeczki
majonez 1 łyżka
Sól w młynku prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym

Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym, chrzanem i majonezem to smaczny dodatek do kanapek z ciemnego pieczywa. Ostrość chrzanu i kwaśny ogórek idealnie pasują do jaj. Taką pastę podajemy na śniadanie. Można ją zawinąć w tortillę i zabrać na lunch.

1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w kostkę.

2. Wszystkie przygotowane składniki pasty przekładam do salaterki. Dodaję chrzan, majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Podaję z pieczywem.

Więcej pomysłów na śniadania z jajek znajdziesz klikając w link:

pomysły na śniadania z jajek

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.02.2016 17:56
smaczna pasta
Monika-twin 08.02.2016 17:01
Fajna sałatka
noninka77 08.02.2016 16:37
Dawno już nie jadłam
adelajda 08.02.2016 15:55
Lubie pasty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak