Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z kurczakiem i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 200 gramów
cebula 1 sztuka
pieczarki 20 dag
pierś z kurczaka 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
masło klarowane 1 łyżka
śmietana 30% 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z kurczakiem i pieczarkami

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy.

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy i doprawiamy pieprzem. Pieczarki kroimy w kawałki. Cebule siekamy. Czosnek kroimy drobno. Natkę pietruszki myjemy osuszamy siekamy. Na patelni na maśle klarowanym podsmażamy czosnek i cebulę oraz pieczarki. Po chwili dodajemy kawałki mięsa. Podsmażamy.

Dodajemy wcześniej ugotowany makaron. Mieszamy i dolewamy śmietanę. Chwilę smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 08.02.2016 11:30
robię podobnie,szybko i do syta :)
misia123410 08.02.2016 10:34
ale pyszności tutaj:)
ilka01 08.02.2016 09:52
uwielbiam takie
RenataZ-et 08.02.2016 09:48
fajne danie
Ewelina1991 08.02.2016 08:52
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak