Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z farszem pieczarkowym

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 1,5 kg
cebule 2 sztuki
mleko
sól i pieprz

Farsz

pieczarki 0,5 kg
cebule 2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka , posiekanego
ser żółty 100 g w kawałku
masło 82% 100 g
sól i pieprz
masło 2 łyżki

Panierka

jajko 3 sztuki
mleko 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z farszem pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Schab myjemy , osuszamy. Kroimy w 2 cm. plastry , rozbijamy cienko. Cebulę obieramy , kroimy w piórka. W pojemniku układamy warstwy schabu , przykrywamy piórkami cebuli oraz oprószamy solą i pieprzem. Czynność powtarzamy do wykończenia składników. Całość zalewamy mlekiem , odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia schab wyjmujemy z mleka , osuszamy na ręczniku papierowym.
Krok 1 - Roladki schabowe z farszem pieczarkowym foto
2
Farsz:Obrane pieczarki oraz cebulę kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy cebulę , dodajemy pieczarki. Smażymy do odparowania płynu , doprawiamy solą i pieprzem. Wsypujemy natkę pietruszki , mieszamy.
Krok 2 - Roladki schabowe z farszem pieczarkowym foto
3
Ser żółty oraz masło kroimy w paski. Na każdym plastrze schabu rozsmarowujemy farsz pieczarkowy , kładziemy pasek sera i masła. Zwijamy ścisło roladki.
Krok 3 - Roladki schabowe z farszem pieczarkowym foto
4
Panierka:Jajka mieszamy z mlekiem. Każdą roladkę maczamy w jajkach a następnie w bułce tartej. Tłuszcz rozgrzewamy. Smażymy mięso na rumiano z obu stron. Usmażone odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Krok 4 - Roladki schabowe z farszem pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 11.02.2017 09:17
pyszny obiad
Poison1988 09.02.2016 08:03
można jeść oczami :)
Pani Domu 08.02.2016 14:54
ciekawy pomysł na roladki
kuchcik89 08.02.2016 13:16
muszą byc pyszne :) uwielbiam pieczarki :)
wyattearp 08.02.2016 12:13
super roladki
Agata3 08.02.2016 11:26
przepyszne :)
IZABELA29 08.02.2016 11:09
pysznie wyglądają
w mojej kuchni 08.02.2016 10:52
I na zimno i na ciepło bym zjadła
SzczyptaChili 08.02.2016 09:46
Dziękuję :)
gosia56 08.02.2016 09:26
pyszne roladki;)
Wafelek2601 08.02.2016 08:50
Pyszne mięsko
Ewelina1991 08.02.2016 08:50
apetycznie wyglądają
Krzysztof15 08.02.2016 08:47
pyszne roladki
olkaaa 08.02.2016 07:22
robię podobne
jagoda5913 08.02.2016 00:27
pięknie wyglądają
Iwusia 07.02.2016 23:19
fantastyczny przepis
IlonaAlbertos 07.02.2016 22:37
Apetyczne.
JulkaTomeczek 07.02.2016 22:23
Pyszne roladki
molanka 07.02.2016 21:24
super pomysł
norweska20 07.02.2016 20:47
apetyczna propozycja
Łukasz15 07.02.2016 20:31
Bardzo dobre
Maridka19 07.02.2016 19:51
Ale pyszne te roladki :)
wwwiolka 07.02.2016 19:44
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak