Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe ze szparagami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 1/2 kg
szparagi białe 1 pęczek
papryka bez skóry w zalewie
sól i pieprz

do panierowania

Bułka tarta klasyczna Prymat
jogurt naturalny 3-4 łyżki
majonez 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe ze szparagami

Schab pokroić na plastry i rozbić. Posypać solą i pieprzem. Szparagi obrać i odkroić zdrewniałe części. Zagotować wodę z dodatkiem soli i cukru i wrzucić szparagi na 5 minut, odcedzić i przelać zimną wodą. Na każdy plaster mięsa położyć po 3 szparagi i kawałek papryki. Zwinąć. Jogurt wymieszać z majonezem, solą i pieprzem. Roladki panierować w jogurcie i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 31.01.2017 14:15
Bardzo smakowite
IZABELA29 26.07.2016 21:25
pyszne mięsko
sezamek 12.06.2016 20:31
Super , lubię szparagi
ben-ka 09.04.2016 10:17
Ładnie wyglądają.
Mniam 08.02.2016 09:46
Bardzo smaczny pomysł na roladki.
Barbara13 07.02.2016 19:25
Jak dola mnie rewelacja
Aleksandra/Olcia 07.02.2016 16:43
pyszności mniam
berys18 07.02.2016 16:26
pyszne roladki, pysznie nadziane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak