Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona z batatami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
batat 3 szt
cebula 2 szt
sól i pieprz
Owoc jałowca cały Prymat mielony
przyprawa piri-piri
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona z batatami

Szynkę pokroić w kostkę i obsypać przyprawami, skropić sosem piri-piri i wymieszać z musztardą. Cebulę pokroić i piórka i zeszklić w rondlu na rozgrzanym oleju. Dodać mięso i obsmażyć. Całość podlać wodą i dusić do miękkości mięsa.
Bataty obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa i dusić aż zmiękną. Doprawić do smaku. Sos można zagęścić 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej rozmieszanej w 1/4 szklanki wody. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak