Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rożki z kremem czekoladowo-orzechowym i bananem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie
krem czekoladowo-orzechowy
jajko
banan

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rożki z kremem czekoladowo-orzechowym i bananem

Przygotowujemy kwadraty z ciasta francuskiego. Układamy w rogach krem i plasterki banana. Składamy nasze rożki i łączymy, aby mieć pewność, że się nie rozkleją można poprzyciskać je widelcem jak pierogi;) Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika na około 14 minut do piekarnika rozgrzanego do 215 stopni z termoobiegiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak