Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z otrębami - z mikrofalówki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1
ksylitol do smaku
kakao 2 łyżki
mleko 3 łyżki
otręby pszenne zmielone 1 łyżka
otręby owsiane 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1/3 łyżeczki

Porada

Ciasto można wzbogacić dodatkiem niewielkiej ilości płatków migdałowych, siekanych orzechów lub łyżeczką masła orzechowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z otrębami - z mikrofalówki

Otręby pszenne zmielić w młynku do kawy. Jajko zmiksować w wysokim kubku z ksylitolem lub innym słodzidłem (do smaku). Dolać mleko z rozpuszczoną w nim sodą oczyszczoną. Dosypać kakao, otręby pszenne i owsiane - zmiksować.
Kubek wstawić do mikrofalówki na 3-4 minuty przy najwyższej mocy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.02.2016 15:49
nigdy nie jadłam ciasta z mikrofalówki a to dobry pomysł na szybki deser
Małgorzata92 06.02.2016 10:10
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak