Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka na szpinaku z jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 op
jajko 5 szt
mleko
czosnek
Czosnek suszony Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
pierś z kurczaka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka na szpinaku z jajkiem

Gotujemy jajka na twardo, a następnie ścieramy na tarce. Szpinak rozmrażamy na patelni z mała ilością masła. Jak już rozmarznie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy, starte jajka i około 50 ml mleka. Całość podsmażamy przez około 10 minut. Pierś z kurczaka można podsmażyć na drugiej patelni lub na tej samej. Wtedy przejdzie smakiem szpinaku:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.02.2016 15:50
takie jedzonko to moje smaki
Małgorzata92 06.02.2016 10:11
Pyszne i zdrowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak