Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z grzybami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 25 dkg
grzyby leśne 20 dkg
cebula 1 sztuka
bulion warzywny 600 mililitrów
wino białe wytrawne 100 mililitrów
parmezan 4 dkg
masło 3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z grzybami

Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w kostkę .
Obrać cebulę, drobno posiekać.
Połowę masła stopić w dużym rondlu. Dodać cebulę, grzyby, smażyć aż cebula się zeszkli.
Wsypać ryż, mieszając podsmażać 3 minuty.
Dolać wino, smażyć mieszać aż całkowicie się wchłonie. Bulion dolewać małymi porcjami za każdym razem czekając aż płyn się wchłonie.
Jak ryż będzie już prawie zmięknie, odstawić rondel z ognia, dodać resztę masła i parmezan. Doprawić solą, pieprzem. Wymieszać. Przykryć pokrywką, odstawić 2 - 3 minuty.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 17.02.2016 14:15
pyszne danie
MAR3STA 11.02.2016 21:20
Takie pyszności są w sam raz dla mnie
Wacław 06.02.2016 11:03
fajny pomysł na obiad
Bernadeta1 05.02.2016 22:08
taki obiadek chętnie bym zjadła
gosia1988 05.02.2016 21:23
smaczne danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak