Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka z pachnącą kruszonką
Kroki postępowania
Resztę mleka podgrzać troszeczkę mocniej i rozpuścić w nim masło. Przestudzić do letniej temperatury.
Wyrośnięte ciasto odgazować.
mąka tortowa | 35 dag |
drożdże | 3 dag |
mleko | 3/4 szkl. |
masło | 2,5 dag |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
cukier | 4 łyżki |
jajko | 1 szt. |
żurawina suszona | 1/2 szkl. |
wiśniówka | 2 łyżki |
żółtko jajek | 1 szt. do smarowania |
mąka tortowa | do podsypania |
mąka tortowa | 4 łyżki |
cukier | 1 łyżka |
masło zimne | 3 dag |
cynamon Prymat | duża szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: