Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka z komosą ryżową

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

quinoa 150 g
woda 1 szkl
ogórek 1 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
pomidorki koktajlowe 6 szt
pomidory 6 szt (żółte)
oliwa 1,5 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z komosą ryżową

1. Komosę ryżową zalewam wodą i gotuję około 20 minut cały czas mieszając. Odstawiam do przestudzenia. Pomidorki przekrawam na pół. Ogórka obieram i kroję w plasterki. Kukurydzę odsączam z zalewy.

2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki delikatnie ze sobą mieszam.

3. Oliwę z oliwek mieszam z sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Przygotowanym sosem polewam sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 04.02.2016 23:07
podoba mi sie ten przepis
Monika-twin 04.02.2016 23:01
super przepis.
wwwiolka 04.02.2016 21:30
Bardzo fajny przepis.
Róża1 04.02.2016 20:40
świetna i lekka sałatka !! a jaka zdrowa :-)
IKrakowianka 04.02.2016 20:40
super sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak