Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty mieszanej z dodatkiem powideł śliwkowych
Kroki postępowania
Przyprawić pieprzem , solą i przyprawą kucharek. Wymieszać , na końcu dodać przecieru pomidorowego, jeszcze pogotować .
kapusta kiszona | 700 g |
kapusta biała | 400 g |
Liść laurowy suszony Prymat | 2-3 szt |
ziele angielskie | 2 szt |
gęsi tłuszcz | 3 łyżki |
powidła śliwkowe (węgierkowe) | 50 g |
woda | |
przecier pomidorowy | 50 g |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1 łyżeczka |
kurczak ugotowany | 200 g |
kiełbasa wiejska | 300 g |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: