Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymbaliki wieprzowo- drobiowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 szt
podudzia z kurczaka 3 szt
marchew 2 szt
jajka ugotowane na twardo 3 szt
groszek konserwowy 1 puszka
natka pietruszki do ozdoby
sól 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki/ 1litr bulionu

Przepis i sposób przygotowania na: Tymbaliki wieprzowo- drobiowe

Golonkę gotujemy ok godziny w osolonej wodzie, po tym czasie dodajemy podudzia, obraną merchewkę i gotujemy kolejna godzinę. Studzimy. Do miseczek dodajemy natkę pietruszki, groszek konserwowy, pokrojone ugotowane marchewki oraz pokrojone w kosteczkę mięso. Rosołek doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do bulionu dodajemy żelatynę.- 4 łyżeczki na 1 litr bulionu. Zalewamy do miseczki. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretki będą już chłodne wkładamy do lodówki na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 14.03.2017 10:57
super uwielbiam
anulka69 03.01.2017 15:07
smaczne mniam mniam
adelajda 08.02.2016 15:56
Też lubię :))
Bernadeta1 03.02.2016 14:24
smaczne jedzonko
Wacław 03.02.2016 08:56
lubie takie dania ,mniammmmm :-)
misia53 02.02.2016 22:33
Z chęcią bym taką zjadła
gosia561 02.02.2016 20:24
lubię takie podjeść
Madzik239 02.02.2016 18:57
Smaczna galaretka..moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak