Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem warzywno-pomidorowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
cebula biała 1 szt
czosnek 3 ząbki
pomidory krojone z puszki 2 szt
Bazylia suszona Prymat
oregano
Kostki rosołowe Kucharek 2 szt
masło do smażenia
woda

Porada

Można podawać z odrobiną śmietany, grzankami, groszkiem ptysiowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem warzywno-pomidorowa

Kroki postępowania

1
Obrać wszystkie warzywa. Cebulę i czosnek pokroić. Marchew i pietruszkę zetrzec na tarce o dużych oczkach
Krok 1 - Zupa krem warzywno-pomidorowa foto
2
Na patelni rozgrzać masło. Zeszklic cebulę, po ok 4 min. czosnek, na końcu wrzucić marchew i pietruszkę. Całość dusić ok 10 min
Krok 2 - Zupa krem warzywno-pomidorowa foto
3
Warzywa przerzucić do garnka. Włać pomidory. Dolać ok. szklanki wody. Dorzuci zioła, kostkę i gotować ok. 10 min.
Krok 3 - Zupa krem warzywno-pomidorowa foto
4
Całość zmiksować na gładki krem.
Smacznego!
Krok 4 - Zupa krem warzywno-pomidorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 18.01.2016 22:53
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak