Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Florentynki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki migdałowe 20 dag
żurawina suszona 30 gram
morele suszone 30 gram
masło 5 dag
cukier 8 dag
śmietana 30% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Florentynki

Do garnka wlać śmietankę, dodać cukier i masło, całość gotować kilka minut do momentu zgęstnienia masy. Morele i żurawinę drobno posiekać, wymieszać ze skórką i migdałami.
Masę cukrową zdjąć z ognia i dodać do niej bakalie i szybko wymieszać.
Blaszki do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i kłaść łyżką porcje ciasta w dość dużych odstępach.
Piec ok 12-15 minut w temp. 180st po upieczeniu zostawić na blaszce do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 18.01.2016 09:12
fajne te ciasteczka!
Babeczka35 18.01.2016 08:12
Super ciasteczka.
Barbara13 17.01.2016 23:44
jak dla mnie same pyszności się w nich ukrawają
Wafelek2601 17.01.2016 22:20
Pysznie wygląda
dorota w 17.01.2016 21:53
Kuszące ciastka!
Wiktoria29 17.01.2016 21:28
mniam, ale bym schrupała
Madzai 17.01.2016 20:31
Smakowite :)
Renata9 17.01.2016 19:30
Fajny i smaczny deserek :-)
Anna169Hosz 17.01.2016 19:27
Pyszne słodkości.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak