Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony z koperkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 szt.
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
koperek 1/2 pęczka
cytryna 1/2 szt
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony z koperkiem

Wykonanie:
Rybę oczyścić, opłukać i osączyć. Następnie skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą ,pieprzem i przyprawą do ryb i odstawić na godzinę. Koperek posiekać, utrzeć z masłem i posmarować folię aluminiową. Zamarynowanego pstrąga położyć na foli aluminiowej, starannie zawinąć. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 185 stopni i piec około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.01.2016 13:01
dobra rybka
Madzik239 18.01.2016 11:16
Uwielbiam tak przyżadzonego pstrąga.
Barbara13 17.01.2016 23:46
smaczna rybka
kuchcik89 17.01.2016 18:03
lubię rybki w połączeniu z koperkiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak