Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krucho drożdzowe z borówką i bezą
Kroki postępowania
Do miski wsypujemy mąkę i pozostałe składniki i posiekane masło.
Na koniec wlewamy śmietanę z drożdzami.
POLECAM!!!!
mąka pszenna | 4 szklanki |
masło lub margaryna | 25 dkg |
cukier | 1 szklanka |
żółtko jajek | 4 szt |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
drożdże suche | 3 dkg |
cukier waniliowy | 1 szt |
śmietana | 3 łyżki |
borówka amerykańska | 30 dkg |
białko | 4 szt |
cukier | 20 dkg |
wiórki kokosowe | 10 dkg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: