Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUPNIK NA SERDUSZKACH

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca drobiowe 0,5 kg
włoszczyzna 1 pęczek
kasza jęczmienna 150 g
ziemniaki 5 szt
grzyby suszone 5 szt
natka pietruszki 1 pęczek
sól i pieprz
Cebula suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: KRUPNIK NA SERDUSZKACH

Kroki postępowania

1
Serduszka oczyścić, i wymoczyc przez ok pół godziny. Następnie wrzucam je na gotujaca wodę (ok. 3 litrów)
Krok 1 - KRUPNIK NA SERDUSZKACH foto
2
dodaję startą włoszczyznę , dodaję przyprawy
Krok 2 - KRUPNIK NA SERDUSZKACH foto
3
póżniej pokrojone w kosteczkę ziemniaki i namoczone grzybki
Krok 3 - KRUPNIK NA SERDUSZKACH foto
4
po chwili , płuczę kaszę i dodaję ja do zupy,
Krok 4 - KRUPNIK NA SERDUSZKACH foto
5
gotuję na małym ogniu , mieszając co jakis czas by kasza nie przywarła do dna
Krok 5 - KRUPNIK NA SERDUSZKACH foto
6
na samym końcu dodaje łyżke suszonej cebulki Prymatu dla uzyskania lepszego smaku. Doprawiam sola i pieprzem
Krok 6 - KRUPNIK NA SERDUSZKACH foto
7
Narkę pietruszki kroję drobniutko i posypuje nią zupe tuż przed podaniem
Krok 7 - KRUPNIK NA SERDUSZKACH foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.01.2016 07:26
takiego jeszcze nie jadłam
misia53 12.01.2016 22:19
Lubię serduszka, lubię grzybki i lubię taki krupniczek.
sliwka 12.01.2016 21:50
Pyszna zupa;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak