Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po cygańsku

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 0,5 kilograma
cebula 2 sztuki
ogórki konserwowe 5 sztuk
ketchup pikantny 0,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
ocet jabłkowy 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
olej do smażenia

Porada

Pyszne śledzie w sosie pomidorowym z cebulką i ogórkami konserwowymi, możemy przyrządzić je na święta lub wigilię.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po cygańsku

Śledzie moczymy przez 1-1,5 godziny, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy kroimy w pióra, smażymy na rozgrzanym oleju, do momentu aż będzie szklista. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Do miski wlewamy olej, dodajemy ketchup, ocet i ostudzoną cebulę , doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem.
Wszystko razem delikatnie mieszamy, wstawiamy do lodówki, śledzie najlepiej smakują na drugi-trzeci dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 16.03.2016 13:33
pyszne danie
ttrytka 26.01.2016 18:17
smaczne danie
RenataZ-et 26.01.2016 10:12
świetne śledziki! :)
misia53 25.01.2016 23:39
Bogusiu, smaczne śledziki robisz.
Iwusia 25.01.2016 23:19
bardzo ciekawie się zapowiadają
Barbara13 25.01.2016 22:47
lubię takie śledziki
Bernadeta1 25.01.2016 21:27
bardzo lubię takie śledziki
mirosława4 25.01.2016 21:14
zapowiadają się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak