Przepis i sposób przygotowania na: Lekki torcik jogurtowy z pianką cytrynową
Kroki postępowania
Galaretkę rozpuścić w 100 ml wrzątku.Jogurt lekko zmiksować,wlać galaretkę (wystudzoną) i połączyć całość mikserem.
jaja | 4 sztuki |
mąka pszenna | 2/3 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/3 szklanki |
kakao | 1 łyżka |
cukier | 2/3 szklanki |
jogurt naturalny | 400 ml |
galaretka | smak dowolny 1 opakowanie |
bita śmietana w proszku | 1 opakowanie light |
galaretka cytrynowa | bez cukru 1 opakowanie |
wiórki kokosowe | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: