Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety kuskusowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kuskus 100 g
bulion
szalotka 2 szt.
jajko 1 szt.
masło 1 plaster
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej rzepakowy do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety kuskusowe

Propozycja na lekkie, bardzo smakowite i pożywne kotleciki z kaszy kuskus. Kotleciki są szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Mogą być świetną przekąską lub samodzielnym daniem obiadowym.

PRZYGOTOWANIE:

- Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem wyraźnie nad jej powierzchnię i przykrywamy na około 5 minut, aż kuskus całkowicie wchłonie bulion. Na maśle podsmażamy pokrojone drobno szalotki.

- Do kaszy dodajemy bułkę tartą (około 2 spore łyżki), podsmażone szalotki, wbijamy jajko i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju rzepakowym na złoty kolor.

Kotlety podajemy z warzywami oraz lekkimi sosami np. czosnkowym na bazie jogurtu.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 20.01.2016 10:26
no..fajne,ja bym z chęcią spróbowała
krystyna330 20.01.2016 09:59
bardzo ciekawie wyglada
jagoda5913 20.01.2016 00:29
super pomysł
ada.la 19.01.2016 22:09
coś ciekawego
Bernadeta1 19.01.2016 20:48
bardzo apetycznie wyglądają
IKrakowianka 19.01.2016 20:31
super kotleciki!
kuchcik89 19.01.2016 20:02
ale apetyczne, pięknie się prezentują!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak