Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka z grilla na ostro

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

udka kurczaka 2 szt

marynata

Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka z grilla na ostro

Mięso z kurczaka myjemy.

Przygotowujemy marynatę: kroimy obrany czosnek, wrzucamy do miseczki szklanej, wlewamy odrobinę oliwy z oliwek, dodajemy paprykę wędzoną słodką oraz paprykę ostrą najlepiej wg. uznania, ja dałam jedną szczyptę. Mieszamy marynatę.

Każde udko obtaczamy w marynacie i pozostawiamy w nim na około 3 godziny. Każde udko zawijamy w folię.

Grillujemy aż mięso będzie miękkie.

Możemy podać z sosem i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 04.01.2016 12:20
pyszne danie do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak