Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki maślano-koperkowe ze szparagami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młode ziemniaki 8 sztuk
szparagi zielone 8 sztuk
koperek 1/2 pęczka
masło 2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól

Porada

w wersji fit możemy śmietanę zastąpić jogurtem naturalnym

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki maślano-koperkowe ze szparagami

1.Ziemniaki obrać umyć , zalać wodą dodać sól, gotować na pół miękko ok 10 min. Osuszyć nad gazem dodać masło,posiekany koperek oraz przyprawę do ziemniaków Potrząsnąć parokrotnie garnkiem do oblepienia się kartofli dodanymi składnikami.
2.Ze szparagów poodcinać zdrewniałe końce. Blaszkę do pieczenia wysmarować masłem ułożyć szparagi oraz ziemniaki. Piec 30 min w 180st. W połowie pieczenia przekręcić warzywa na drugą stronę. Rozłożyć na talerze ( w proporcji 4 ziemniaki , 4 szparagi) Podawać z łyżką śmietany oprószoną czarnym świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 04.01.2016 12:44
Dziękuję , to jeden z moich ulubionych obiadów w sezonie szparagów i młodych ziemniaczków :)
JulkaTomeczek 04.01.2016 11:20
Ale bym zjadła taki obiadek
Magda60 04.01.2016 09:50
swietny pomysl
Konczi 04.01.2016 08:58
Pyszniutko ! Uwielbiam takie ziemniaczki :))
Renata9 04.01.2016 07:56
Uwielbiam takie ziemniaczki :-)
olkaaa 04.01.2016 07:44
chętnie zrobię
Maridka19 04.01.2016 06:16
Pyszności same
Róża1 04.01.2016 00:36
pyszne ziemniaczki , a do tego szparagi zielone :-) , palce lizać danie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak