Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga smażona w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 3 filety
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panga smażona w panierce

Kroki postępowania

1
Filety z pangi rozmrażamy, po czym osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru wody. Kroimy na kawałki.
Krok 1 - Panga smażona w panierce foto
2
Kawałki ryby przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
Krok 2 - Panga smażona w panierce foto
3
Następnie pangę maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
Krok 3 - Panga smażona w panierce foto
4
Na koniec rybę smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Krok 4 - Panga smażona w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 03.01.2016 11:45
Pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak