Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pierś z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

pierś z indyka 1 kilogram
masło 100 gram
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1/2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyźki
sól i pieprz 1/2 łyżeczki

dodatkowo

rękaw do pieczenia 1 sztuka

Porada

Doskonale smakuje podane z konfiturą żurawinową. Nadaję się także zimna do spożycia z chlebem pokrojona w ciękie plastry.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś z indyka

Mięso umyć, oszuszyć, natrzeć po kolei: cytryną, czosnkiem, solą, pieprzem, papryką i majerankiem.
Włożyć do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie włożyć do rękawa, położyć na mięso 1/2 kostki masła i piecprzez ok 1 godzinę w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 03.01.2016 13:12
Indyczek w takich przyprawach musi być pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak