Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś z indyka
Włożyć do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie włożyć do rękawa, położyć na mięso 1/2 kostki masła i piecprzez ok 1 godzinę w 180 stopniach.
pierś z indyka | 1 kilogram |
masło | 100 gram |
czosnek | 2 ząbki |
sok z cytryny | 1/2 sztuki |
Majeranek suszony Prymat | 3 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 łyźki |
sól i pieprz | 1/2 łyżeczki |
rękaw do pieczenia | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: