Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie pierożki z szynką i serem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 płaty
ser żółty 10 dkg
szynka 10 plasterków
pieczarki 10 szt
jajko 1 szt
czarny sezam
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie pierożki z szynką i serem

Kroki postępowania

1
Pieczarki pokroić w plasterki, posypać solą i pieprzem i podsmażyć. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty. Na środku każdego ułożyć szynkę, ser i pieczarki. Kwadraty składać na pół i sklejać, brzegi dociskać widelcem.
Krok 1 - Francuskie pierożki z szynką i serem foto
2
Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Każdy pierożek posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnym sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Krok 2 - Francuskie pierożki z szynką i serem foto
3
Pierożki piez przez około 20 minut. Wystudzić na kratce. Smacznego.
Krok 3 - Francuskie pierożki z szynką i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 03.01.2016 09:57
smakowicie wyglądają
wwwiolka 02.01.2016 22:21
Bardzo fajny przepis.
norweska20 02.01.2016 21:59
smakowita przekąska
jasiek 02.01.2016 20:42
IDEALNE DO PIWKA
Marta Ryżek-Kalkowska 02.01.2016 20:13
Miałam takie na sylwestra - fantastyczne!
bietka 02.01.2016 20:06
pyszne pieroźki : )
MałaMi89 02.01.2016 19:58
O jaki szybki przepis.. a ja akurat mam francuskie w lodówce :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak