Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki ala Maxi King

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spód

Biszkopty 200 gram
masło 100 gram
nutella 200 gram

masa

serek mascarpone 1 opakowanie
śmietana 30% 1 duży kubeczek
fix do śmietany 1 sztuka

polewa

czekolada 1 tabliczka
orzechy posiekane 100 gram

dodatkowo

masa kajmakowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki ala Maxi King

Dno: Biszkopty pokruszyc na drobne okruchy. Masło rozpuścić. Połączyć, dodać nutellę i dobrze wymieszać. Foremki do babeczek wyłożyć folią aluminową. Wylepić ciastem dno i brzegi. Wstawić do lodówki żeby stężało.
Masa: Smietane ubić z fixem, dodam serek mascarpone, wymieszać.
Łyżeczke masy wyłożyć na ciasto. Posmarować kajmakiem i przykryć kolejną łyżeczką.
Polewa: Czekolade rozpuścić w kąpieli wodnej. Posmarować babeczki. Posypać uprażonymi orzechami.
Wstawić do lodóki na 2-3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 04.01.2016 10:58
zapowiada się bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak