Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z udźca wołowego z sałatką z sosem majonezowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

udziec wołowy 300 g
masło 50 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 4 szczypty

Sałatka

majonez 3 łyżki
jogurt bałkański 100 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
pieprz zielony 2 szczypty
Sałata Eisberg Bolero Mix 0,5 opakowania
cukier 1 łyżeczka
pomidory 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z udźca wołowego z sałatką z sosem majonezowym

Kroki postępowania

1
Steki doprawiamy solą i pieprzem z obu stron i odstawiamy do lodówki na 20 minut.
Krok 1 - Stek z udźca wołowego z sałatką z sosem majonezowym foto
2
Majonez łączymy z jogurtem bałkańskim i doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy i odstawiamy na 1 godzinę.
Krok 2 - Stek z udźca wołowego z sałatką z sosem majonezowym foto
3
Pomidory kroimy w ćwiartki.
Krok 3 - Stek z udźca wołowego z sałatką z sosem majonezowym foto
4
Dodajemy pomidory do mixu sałat i dodajemy nasz sos. Doprawiamy solą i 1 łyżeczką cukru.
Krok 4 - Stek z udźca wołowego z sałatką z sosem majonezowym foto
5
Steki smażymy na stopionym maśle 3 minuty na stronę. Na koniec steki smarujemy masłem.
Krok 5 - Stek z udźca wołowego z sałatką z sosem majonezowym foto
6
Sałatkę doprawiamy zielonym pieprzem. Wykładamy obok stek z wołowiny i doprawiamy czarnym pieprzem.
Krok 6 - Stek z udźca wołowego z sałatką z sosem majonezowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak