Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PANIEROWANA POLĘDWICA Z DORSZA

5.0
(36)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica z dorsza 3 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
oliwa 5 łyżek
sok z cytryny 3 łyżki
cebula 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: PANIEROWANA POLĘDWICA Z DORSZA

Kroki postępowania

1
Do oliwy z oliwek dodać pokrojoną w piórka cebulę, sok z cytryny oraz łyżeczkę przyprawy do ryb. Zamoczyć ryby w marynacie na ok. 30 minut ( od czasu do czasu obracać w marynacie) Jajka roztrzepać z dodatkiem soli, pieprzu, papryki i przyprawy do ryb. Wyjętego z marynaty dorsza namoczyć w jajku.
Krok 1 - PANIEROWANA POLĘDWICA Z DORSZA foto
2
Polędwicę z dorsza obtoczyć z bułce tartej.
Krok 2 - PANIEROWANA POLĘDWICA Z DORSZA foto
3
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Krok 3 - PANIEROWANA POLĘDWICA Z DORSZA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.01.2016 18:09
uwielbiam dorsza
Grazyna0211 02.01.2016 16:55
dobra rybka
Futka 02.01.2016 16:14
Świetna i smaczna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak