Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z zielonej soczewicy
Dodajemy do smaku przyprawy, można również dodać wedle uznania kto jakie lubi. Zupę nalewamy do miseczek i posypujemy groszkiem ptysiowym. Dekorujemy natką pietruszki.
soczewica zielona | 1,5 szklanki |
marchew | 1 sztuka |
woda | 5 szklanek |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
pomidory krojone z puszki | 1 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 3 ząbki |
masło | 1 łyżka |
oregano | |
Majeranek suszony Prymat | |
Papryka słodka mielona Prymat | |
Kminek mielony Prymat | |
groszek ptysiowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: