Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
cebula 1 szt
ząbki czosnku 1 ząbek
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki kilka gałązek
śmietana 18 proc 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy

Kroki postępowania

1
Piersi oczyścić, pokroić w paseczki, osolić i posypać pieprzem.
Krok 1 - Gulasz drobiowy foto
2
Mięso usmażyć na rumiano na tłuszczu.
Krok 2 - Gulasz drobiowy foto
3
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i ząbek czosnku. Smażyć do zarumienienia. Podlać wodą i dusić pod przykryciem.
Krok 3 - Gulasz drobiowy foto
4
Mąkę rozmieszać w małej ilości zimnej wody, dodać śmietanę kwaśną, wymieszać. Zahartować sosem spod mięsa i wlać do sosu, zagotować.
Krok 4 - Gulasz drobiowy foto
5
Dodać poszatkowaną drobno pietruszkę zieloną, doprawić do smaku.
Krok 5 - Gulasz drobiowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.01.2016 10:14
smaczny gulasz
RenataZ-et 12.01.2016 09:45
pyszne danie
Franciszek 12.01.2016 00:21
pyszne danie
fotoviderek 11.01.2016 23:54
Smaczne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak