Przepis i sposób przygotowania na: Gorące kanapki
2.Wałkować kwadrat (ok.10x10cm) złożyć go na pół , poodcinać nie równe końce, rozłożyć ciasto powrotem. powierzchnię ciasta posmarować grubą warstwą ketchupu posypać obficie serem żółtym oraz położyć dwa plasterki salami. Z foli aluminiowej urywać nie duże kawałki kłaść na pustą stronę ciasta , posmarować odrobiną oliwy ( zapobiegnie to przyklejaniu się składników do folii)
3.Złożyć kanapki na pół , kłaść na wysmarowanej olejem /wyłożonej papierem blaszce do pieczenia.
4.W między czasie pomidora pomidorki i ogórki pokroić w plasterki , cebulę w piórka. Z upieczonych kanapek usunąć folię , wkładać po liściu sałaty , 3-4 plasterki pomidora oraz rzodkiewki , parę piórek cebuli. Zamknąć kanapkę , podawać na ciepło ( na zimno także dobrze smakuje)