Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z makiem i bakaliami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dkg
cukier 5-7 łyżki
mąka pszenna 40 dkg
jajko 5 szt
śmietana kremowa 30% 250 ml
mak 4-5 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
orzechy włoskie
rodzynki
wiórki kokosowe
aromat migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z makiem i bakaliami

Do miski dajemy miękkie masło lub palmę miksujemy mikserem .
Wbijamy po jednym jajku dodajemy po trochu cukier miksujemy na gładką masę.Do dobrze utartej masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia , maki bakalie .Mieszamy ale ręcznie .Następnie dodajemy śmietanę i
Jeszcze raz mieszamy .
Foremkę smarujemy rozpuszczonym masłem posypujemy bułką tartą dajemy ciasto.
Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 60 minut
Zimną babkę polewamy polewą czekoladową i posypujemy ozdobami.

POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 14.01.2016 18:07
też mam ochotę na kawałeczek :-)
gusia1000 12.01.2016 23:41
Dobre ciasto.
dodi 12.01.2016 14:40
fajna babeczka
Janina 11.01.2016 18:17
Super babka;))
Bernadeta1 11.01.2016 17:49
Bardzo lubię babki, więc poproszę o kawałeczek
gosia56 11.01.2016 13:22
Dziękuję za miłe komentarze;)
adelajda 11.01.2016 09:22
dobre ciacho
Krystyna32 11.01.2016 08:38
wygląda pysznie
fotoviderek 10.01.2016 23:56
Świetne połączenie smaków :)
Łukasz15 10.01.2016 22:17
Wygląda super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak