Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Piaskowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
sól 1 mała szczypta
cukier 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 8 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki małe
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
margaryna 1 kostka normalna

Porada

Wszystkie czyności robie mikserem. Szybka w robieniu, wszystkim wychodzi.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Piaskowa

Białko odzielamy od żółtka. Do białka dodajemy szczype soli. Ubijamy na sztyną piane. Dodajemy cukier i cukier wanilinowy, miksujemy. Dodajemy mąki i proszek do pieczenia, mieszamy do jednolitej masy. Margaryne rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy ciepła do masy i mieszamy. Wlewamy do foremki od babki. Pieczemy w 170 C przez 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 11.01.2016 17:36
Mniam mniam bardzo lubię babki
ania2610 11.01.2016 13:41
szybka, pyszna - pięknie wyszła!
adelajda 11.01.2016 09:42
Super babeczka
A_Ka 10.01.2016 20:32
dziękuje za tyle miłych wpisów
Bernadeta1 10.01.2016 20:03
Bardzo apetycznie wygląda
misia53 10.01.2016 19:53
czasem lubię takie szybkie ciasto zamieszać
joannaa24 10.01.2016 18:48
Super babka, wyszła idealnie
agaK. 10.01.2016 18:18
Takie miłe ciasto:) Tylko zawsze trzeba popijać.
w mojej kuchni 10.01.2016 18:13
apetyczna babka
mirosława4 10.01.2016 18:05
śliczna ta babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak