Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska duszona z jarmużem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarmuż 4-5 liści
kapusta pekińska 1/3 główki
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
przecier pomidorowy domowy 1 słoik
sól i pieprz
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska duszona z jarmużem

Kroki postępowania

1
Cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek zeszklić w rondlu i dodać posiekany jarmuż. Podsmażyć.
Krok 1 - Kapusta pekińska duszona z jarmużem foto
2
Jarmuż zalać domowym przecierem pomidorowym lub koncentratem rozmieszanym w szklance wody. Zagotować i dusić przez 10-15 minut.
Krok 2 - Kapusta pekińska duszona z jarmużem foto
3
Dodać posiekaną pekinkę, koperek i przyprawy, dusić jeszcze 10-15 minut. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.
Krok 3 - Kapusta pekińska duszona z jarmużem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 11.01.2016 11:35
świetna propozycja !
IKrakowianka 10.01.2016 23:13
świetny pomysł!
sliwka 10.01.2016 17:06
Ciekawy przepis;))
ada.la 10.01.2016 16:52
fajny przepis
noninka77 10.01.2016 16:16
Wspaniale wygląda :)
jagoda5913 10.01.2016 16:15
super połączenie
adelajda 10.01.2016 16:10
Jarmuż bardzo lubię. Chociaż nie jestem pewna, czy w takim połączeniu będzie mi smakowało
Jadwiga/Jaga85 10.01.2016 15:57
pyszny przepis!
mikrusiak 10.01.2016 14:49
całkiem ciekawie się prezentuje :)
Ifa 10.01.2016 14:40
Ciekawa sałatka
ilka01 10.01.2016 14:32
super sałatka :)
cukiereczek 10.01.2016 14:30
brzmi ciekawie
gosia56 10.01.2016 13:32
Na pewno pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak