Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże świeże 20 g
mąka pszenna 300 g
mąka pełnoziarnista 250 g
woda letnia 375 ml
sól 1,5 łyżeczki
cukier 1,5 łyżeczki
słonecznik łuskany 50 g
pestki dyni 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb

Kroki postępowania

1
Mąki , sól i ziarna mieszamy ze sobą .
Krok 1 - Chleb foto
2
W wodzie rozpuszczamy drożdże i cukier
Krok 2 - Chleb foto
3
Wodę wlać do mąki i wymieszać. Ciasto zostawić do wyrośnięcia na ok 1,5 h. Po tym czasie ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub dwóch foremek w zależności od ich wielkości. Piec ok 60 minut w temp 180 stopni
Krok 3 - Chleb foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula8 10.01.2016 13:45
domowy chlebek jest pyszny ! przepis super
Wiktoria29 09.01.2016 21:10
domowy chleb najlepszy, często piekę
Kasnaj 09.01.2016 20:30
przepis na 5 z +

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak