Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej i jarmużu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
jabłko 1 szt
marchewka 1 szt
jarmuż 2 liście
Śliwki z kompotu 10 szt
sól do smaku
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat
cukier
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej i jarmużu

Kapustę pekińską kroimy drobno.
Obieramy marchewkę i jabłko ścieramy na tarce
Śliwki u mnie z octu kroimy na mniejsze kawałki.
Liście jarmużu obieramy z nerwów kroimy drobno.
Wszystkie warzywa mieszamy razem.
Olej mieszamy z przyprawami wlewamy do warzyw i mieszamy.
Taką suróweczkę podałam do obiadu.

POLECAM!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.01.2016 23:47
Zdrowe jedzenie.
Róża1 10.01.2016 13:40
ciekawy przepis :-)
gosia56 10.01.2016 10:49
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
kuchcik89 09.01.2016 19:35
kusi mnie ten jarmuż, jeszcze nigdy nie próbowałam :)
Bernadeta1 09.01.2016 19:35
smaczny dodatek do obiadu
adelajda 09.01.2016 18:45
same witaminki :)
IKrakowianka 09.01.2016 17:20
fajna surówka
ilka01 09.01.2016 15:18
super przepis :)
Maridka19 09.01.2016 14:39
Pyszna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak