Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy pod pierzynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

kotlety schabowe 2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz

dodatkowo

papryka czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt
natka pietruszki
jarmuż 1 liść
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy pod pierzynką

Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę podsmażamy chwilę dodajemy pokrojony liść jarmużu i natkę pietruszki mieszamy jeszcze chwilę podsmażamy.
Kotlety rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem z dwóch stron
obtaczamy w jajku i bułce tartej .
Kotlety smażymy najpierw z jednej strony póżniej z drugiej lekko podsmażamy .Po chwili zmniejszamy ogień nakładamy na kotlety przygotowane warzywa posypujemy startym żółtym serem .
Na patelnię dajemy pokrywkę i podgrzewamy aż ser się rozpuści .
Podajemy na ciepło.

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 08.01.2016 22:59
wspaniały kotlecik !!!
gosia56 07.01.2016 09:58
Bardzo dziękuję za miłe komentarze.;) A tak podany kotlet smakuje wybornie
gusia1000 07.01.2016 01:08
Smaczny obiad.
kasiaw 06.01.2016 15:23
bardzo smaczny
mysza75 06.01.2016 15:15
jaka fajna pierzynka
Janina 06.01.2016 14:29
Wspaniały kotlecik;))
Bernadeta1 06.01.2016 13:11
Pyszny obiadek tu u Ciebie ! !
halina17 06.01.2016 13:06
Smaczny kotlet.
misia123410 06.01.2016 12:59
Bardzo smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak