Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl warzywny ze szpinakiem, pomidorem i pekinką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 2 brykiety
kapusta pekińska 2 liście
pomidor 1 szt
jabłko 1 szt
cytryna 1 plasterek
woda mineralna 1/2 szkl
sok pomarańczowy 1/2 szkl

Porada

Taki koktajl to witaminowa bomba! Prosty sposób na smaczny napój, pełny witamin i minerałów. Szpinak mrożony możemy zastąpić świeżym, a plaster cytryny kwaskiem cytrynowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl warzywny ze szpinakiem, pomidorem i pekinką

Do kielicha blendera wrzucamy rozmrożone brykiety szpinaku, połamane liście kapusty pekińskiej, plasterek cytryny i kawałki pomidora (wcześniej sparzamy i pozbawiamy skórki).
Dodajemy obrane i pokrojone w małe kawałki jabłko, dolewamy 1/2 szkl. przegotowanej wody i 1/2 szkl. soku pomarańczowego 100%.
Miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji napoju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 06.01.2016 14:10
ciekawa mieszanka :) trzeba wypróbować :) jestem ciekawa smaku :)
Izabela9 06.01.2016 07:28
Uwielniam koktajle ale takiego jeszcze nie robiłąm.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak