Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola mung w filetem i warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola mung 250 gram
brokuł 1 sztuka
marchew 1 duża
cebula 2 sztuki
filet z kurczaka 1 podwójny
olej
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat świeżo mielona
natka pietruszki mały pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola mung w filetem i warzywami

Kroki postępowania

1
Fasole namaczamy na noc. Następnego dnia gotujemy ją około 15-20 minut. Fasole solimy dopiero pod koniec gotowania. Gotową odcedzamy.
Krok 1 - Fasola mung w filetem i warzywami foto
2
Brokuł dzielimy na różyczki.
Krok 2 - Fasola mung w filetem i warzywami foto
3
Podzielony gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente. Gotowy wyjmujemy z wody.
Krok 3 - Fasola mung w filetem i warzywami foto
4
Cebule kroimy w piórka i rumienimy na oleju. Następnie dodajemy do niej pokrojonego w kostkę fileta. Całość doprawiamy do smaku. Pod koniec dodajemy startą na tarce o grubych oczkach marchew.
Krok 4 - Fasola mung w filetem i warzywami foto
5
Gdy marchew i mięso będą miękkie do dania dodajemy ugotowaną fasolę, brokuł i pokrojoną natkę pietruszki. Całość ewentualnie doprawiamy do smaku, porcjujemy i podajemy na ciepło.
Krok 5 - Fasola mung w filetem i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.12.2015 01:24
Zdrowe jedzenie.
gosia56 24.12.2015 10:32
pyszne jedzonko;)
Agnieszka-87-25 24.12.2015 09:58
jeszcze takiej nie jadłam
MałaMi89 23.12.2015 23:48
Hmm.. do wypróbowania ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak