Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane papryki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
cebula 1 szt
łopatka wieprzowa 300 gram
ryż 1/2 szklanki
pomidorki koktajlowe 5 szt
koper świeży 1/2 pęczka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane papryki

Kroki postępowania

1
1. Papryki przekroić wzdłuż na połowę, delikatnie usunąć gniazda nasienne, tak by nie uszkodzić papryki. Posolić i obsypać pieprzem. Cebulę przyrumienić na tłuszczu. Mięso mielone usmażyć.
Krok 1 - Faszerowane papryki foto
2
Ugotowany ryż, mięso mielone i cebulę połączyć ze sobą. Dodać posiekany drobny koperek i pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe, przyprawić do smaku.
Krok 2 - Faszerowane papryki foto
3
Papryki nadziewać farszem, układać w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st C ok 1h.
Krok 3 - Faszerowane papryki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 23.12.2015 13:21
dziękuję, rodzina bardzo takie nadziewane warzywa lubi!
Benita 22.12.2015 18:32
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak