Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami i rodzynkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 3 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
rodzynki 70 gram
jajko 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
cynamon Prymat 2 łyżeczki
cukier kryształ 6 łyżek
tłuszcz do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami i rodzynkami

Kroki postępowania

1
Mleko połączyć z mąką, jajkiem, cukrem, cynamonem, wymieszać za pomocy rózgi
Krok 1 - Racuchy z jabłkami i rodzynkami foto
2
Rodzynki sparzyć.
Krok 2 - Racuchy z jabłkami i rodzynkami foto
3
Dodać sparzone rodzynki i pokrojone w grubszą kostkę jabłko, wymieszać.
Krok 3 - Racuchy z jabłkami i rodzynkami foto
4
Racuszki smażyć placuszki na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone posypać z wierzchu cukrem pudrem.
Krok 4 - Racuchy z jabłkami i rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 22.12.2015 10:23
jakie fajne racuchy
Krystyna32 22.12.2015 06:17
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak