Przepis i sposób przygotowania na: Winogronowa tarta
Kroki postępowania
Uformowaną tatrę wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ją około 35 minut w 180°C. Gotową studzimy. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
mąka | 260 gram |
masło | 150 gram |
żółtko jajek | 2 sztuki |
proszek do pieczenia | szczypta |
cukier puder | 75 gram |
sól | szczypta |
winogrona | 3-4 kiście |
mąka ziemniaczana | 1,5-2 łyżki |
cynamon Prymat | do smaku |
jajko | do smarowania |
cukier trzcinowy | do posypania |
cukier puder | do podania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: