Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z sosem pomidorowo-szpinakowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

makaron penne 300 g
olej
sól

Sos pomidorowo-szpinakowy

łopatka wieprzowa 0,5 kg , mielona
cebule 2 sztuki
ząbki czosnku 4 sztuki
pomidory 4 sztuki
szpinak mrożony 250 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki , posiekana
sól i pieprz
olej do smażenia
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z sosem pomidorowo-szpinakowym

Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju , odcedzamy.
Sos:Cebulę , czosnek i pomidory obieramy.
Cebulę i pomidory kroimy w kostkę , czosnek siekamy drobno.
Na patelni rozgrzewamy olej , szklimy cebulę , dodajemy czosnek , mieszamy. '
Po chwili dokładamy mięso mielone , smażymy do odparowania płynów.
Po tym czasie dodajemy pomidory , szpinak oraz koncentrat pomidorowy.
Dusimy na wolnym ogniu do powstania gęstego sosu.
Doprawiamy solą , pieprzem oraz natką pietruszki.
Makaron podajemy z gorącym sosem posypanym serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.12.2015 20:17
Takie dania lubię :)
MAR3STA 19.12.2015 18:46
pożywny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak