Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOLERABIN (PUREE Z BRUKWI)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukiew 1 szt
marchew 3 szt
ziemniaki 5 szt
masło 0,5 kostki
śmietana 30% 300 ml
sól i pieprz

Porada

Kolerabin (purre z brukwi) pierwszy raz jadłam z Pinnekjøtt (w moich przepisach) ale idealnie pasuje do obiadowych dań mięsnych i ziemniaków .

Przepis i sposób przygotowania na: KOLERABIN (PUREE Z BRUKWI)

Kroki postępowania

1
Do purre wybrać dość dużą brukiew, by zdecydowanie przeważał jej smak nad pozostałymi warzywami
Krok 1 - KOLERABIN (PUREE Z BRUKWI) foto
2
Warzywa obrać i pokroić w grubą kostkę. Ugotować w lekko osolonej wodzie.
Krok 2 - KOLERABIN (PUREE Z BRUKWI) foto
3
odcedzić, a następnie zmiksować dodając masło i śmietanę . Doprawić do smaku
Krok 3 - KOLERABIN (PUREE Z BRUKWI) foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak