Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczne z cukinią

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
jajko 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
chleb 3 kromki , namoczone i odciśnięte
koperek 1/2 pęczka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz

Porada

Do podania na ciepło z młodymi warzywami lub na zimno do pieczywa.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczne z cukinią

1.Jajka obieramy ze skorupek , dziabiemy drobno widelcem. Cukinię myjemy , obieramy ze skórki , ścieramy na tace o dużych oczkach ,dodajemy do jajek , wbijamy surowe jajko. Wsypujemy przyprawy ,bułkę tartą, koper oraz dodajemy kromki chleba. Masę wyrabiamy dłońmi. .
2.Formujemy zgrabne kotleciki. Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy kotlety na wolnym ogniu na rumiano z obu stron.
3.Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy by ociekły z nadmiaru tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 29.12.2015 15:30
Dziękuję :)
Krystyna32 29.12.2015 07:38
bardzo smaczne
anka1988 28.12.2015 21:45
mniam mniam. Ciekawa propozycja na piątkowy, bezmięsny obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak